Bugün Başkalarının Hikayeleri bölümünde karavanla dünya seyahatine çıkmış çiçeği burnunda bir çiftin hikayesini sizlerle paylaşacağız. Daha önce karavanla dünyayı dolaşan İngiliz Binedell ailesinin hikayesine yer vermiştik (onların hikayesini şuradan okuyabilirsiniz) fakat bu sefer ki konuklarımız öyle Amerika’lı, İngiliz karavanlı gezginlerden değil; gayet bizlerden biri 😊 Yeşim ve Özkan evlenip, hemen ardından Amerika’ya gitti ve orada satin aldıkları karavanlarıyla bir yıla yakındır balayındalar😊 Hikayelerini YouTube kanallarında aktaran çiftin yola koyulma hikayesini, öncesi ve sonrasını sizler için sorduk ve keyifli bir sohbetle gününüzü şenlendirmeye geldik.
1. Merhaba Yeşim ve Özkan. Yeşim’i, Serkan özellikle uzun yıllardır tanıyor, fakat Özkan’la hayatınızı birleştirmenizle ve bir de çılgın ve cesur adımlarınız sayesinde sizin farklı yanlarınızı da hep beraber tanımaya başladık. Sadece biz de değil aslında, giderek ünleniyorsunuz yahu! 😊 Nasıl başladı her şey bahsetsenize?
![]() |
İlk önce Antalya’dan yani kendi memleketimizin çevresinden başlayıp Türkiye’de kamplı gezilere çıktık |
2. Benzer şeyleri kanalınızda takipçilerinize aktarıyorsunuz fakat bir de bu röportaj vesilesiyle sizi ilk kez tanıyacaklar adına soruyoruz. Karavan hayatına karar vermek ve bu karavanla dünya turu macerasına karar verme süreciniz nasıl şekillendi?
![]() |
Tüm gücümüzle para biriktirdik. Bir yıl boyunca hem evlilik hem de dünya turu hazırlıkları yaptık. |
Özkan: Türkiye turumuzda çadırlı kamplar yaparken çadırın pek çok dezavantajını yaşadık. Karadeniz’de sırılsıklam olduk, beni iki kere kene soktu, güvenlik sorunu nedeniyle çadır kurmaya korktuğumuz yerlerde arabada yatmak zorunda kaldık. Tam da bunları yaşarken Denizli kampımızda karavanlarıyla gezen Elif Teyze ve Mehmet Amca ile tanıştık. Karavanlarını gezdikten sonra karavan fikri ortaya çıktı. Karavanla gezmek maliyetsiz olsa da ülkemizde karavan almak veya yaptırmak çok maliyetli. Bu nedenle, dünya turuna karavanla çıkacaksak bunu hem karavan kültürünün yaygın olduğu hem de karavanların ucuz olduğu bir yerde yapmalıyız dedik. Bu nedenle Amerika’dan başlamayı tercih ettik. Zaten minimalizm felsefesini benimsediğimiz için karavan hayatının bize uygun olduğunu düşünüyorduk. Yeni ev, yeni eşya almadık. Düğünümüze de dünyanın parasını harcamadık. Benim arabam vardı, onu sattık. Tüm gücümüzle para biriktirdik. Bir yıl boyunca hem evlilik hem de dünya turu hazırlıkları yaptık. Çok yorucu ama bir o kadar da heyecanlı bir süreçti.
3. 10 yıllık Amerika vizesini almak kolay mıydı? Nasıl aldınız 10 yıllık Amerikan vizesini?
![]() |
10 Yıllık Amerika Vizesi Nasıl Alınır? |
Yeşim: Benim vize alma hikayem biraz maceralı oldu. Özkan daha önce Amerika’ya gittiği için vizesi vardı. Planlarımıza göre nikahımızı erkenden yapıp yeni soyadımla acilen kimlik ve pasaportumu yenileyip hemen Amerika vizesine başvuracaktım. O sıralarda da ABD- Türkiye arasında gerilim yaşanmaya başladı ve şansa bakın ki nikahımızdan iki gün önce ABD vize vermeyi durdurdu. Neredeyse planlarımızı tepetaklak ederek başka bir yol arayacaktık. Neyse ki korku dolu üç aydan sonra tekrar açıldı ve soluğu ABD konsolosluğunda aldık. Ben vize görüşmesine giderken çok gergindim ama korktuğum gibi olmadı. Sakinliğimi korudum ve panik yapmadım. Sadece sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verdim. Üç-dört soru sonrasında vizeyi aldım. Zaten turist vizesi almak çok da zor değilmiş. Bir de Amerikalı’lar sözlü beyana çok önem veriyorlar onu anlamış olduk.
4. İki tane kanalınız var. Birisi ‘’Yeşim İle Özkan’’ diğeri ‘’Gezigezive’’. Neden iki hesap? Farklarını bize anlatsanıza😊
![]() |
Düğün hazırlıkları ile ilgili konuşurken bize nerede oturacağımızı, nasıl bir ev tutacağımızı falan sordular. Biz de o zaman büyük haberi patlattık! |
5. Ailelerinizin bakış açısı nasıl mutlu karavan hayatınıza? Ve dönme isteği oluyor mu ara ara bazen?
![]() |
Biz de onları özlüyoruz ama bu yola çıkarken her şeyi göze aldık. |
Yeşim: Düğünümüzden önce bir bayramda iki aile toplanmıştık. Düğün hazırlıkları ile ilgili konuşurken bize nerede oturacağımızı, nasıl bir ev tutacağımızı falan sordular. Biz de o zaman büyük haberi patlattık! Biz evlendikten sonra evde oturmayacağız, Amerika’dan karavan alıp gezeceğiz dedik. Odaya tam anlamıyla bomba düşmüş etkisi yarattı. Kısa bir süre sonra hepsi gülmeye başladı. İlk başta şaka sandılar. Zaten tanıdıklarımız da inanmadılar ilk önce. Tabi sonrasında anlayış gösterdiler, sonuçta hayat bizim hayatımız ve biz böyle mutlu oluyorsak buna saygı duymak zorundalar. Alıştılar artık, zaman zaman endişeleniyorlar, özlüyorlar, dönmemizi istiyorlar. Biz de onları özlüyoruz ama bu yola çıkarken her şeyi göze aldık. Ailemizi ve Türk yemeklerini çok özlesek de kolay pes etmeyeceğiz 🙂
6. Gerçekten büyük cesaret. Peki karavanla seyahat ederken zorluk çektiğiniz şeyler neler oluyor?
![]() |
Karavanla dünya turu: bitmeyen balayı |
7. Sizin gezme anlayışınız nasıl? Gezerken sizin ilginizi çeken şeyler neler oluyor genelde?
![]() |
Doğada gördüğümüz bitkiler, kuşlar, hayvanlar, dağlar, göller, doğa olayları en çok ilgimizi çeken şeyler. |
8. Peki bundan sonraki gezi planlarınız ne? Dünya turu için nerelere gitmeyi düşünüyorsunuz ilk etapta?
![]() |
Bizim planlarımız çoğunlukla yolda şekilleniyor, belki de bir çılgınlık yapıp Uzak Doğu’ya da gidebiliriz 🙂 |
9. Peki ya tur bittiğinde ne olacak?
![]() |
Hevesimiz devam ettiği sürece, sağlığımız yerinde olduğu sürece bu turu sürdürmeye niyetliyiz. |
Valla bu tur biter mi, biterse ne zaman biter bilemiyoruz. Belki daha çok yeni olduğumuz için henüz önümüzü göremiyoruz. Şimdilik 6 aydır yollardayız, çok şükür her şey yolunda ve biz bu hayata çok alıştık. Hevesimiz devam ettiği sürece, sağlığımız yerinde olduğu sürece bu turu sürdürmeye niyetliyiz. Belki çocuk sahibi olursak biraz yavaşlarız ama duramayız gibi geliyor:)
10. Aslında çoluk çocuk karavanla gezen birçok aile de var. Hatta daha önce içeriğini yaptığımız İngiliz çiftin hikayesi de aynen öyle. Siz böyle bir yaşama nasıl bakarsınız?
![]() |
Karavanla dünyayı dolaşmak ve karavan satın almak… |
11. Bu dünya turu yolculuğunuz süresince başınıza gelen en şaşırtıcı şey neydi?
![]() |
Yeşim ile Özkan, Amerika vizesi deneyimlerini kendi YouTube kanallarında anlatıyor |
Yeşim: Meksika’ya gelmek olabilir 🙂 Polisler tarafından toplamda 3 kez durdurulduk. Üstelik hiçbir kuralı çiğnemediğimiz halde. Ne bir evrak ne de ehliyet sordular. Buradan geçemezsiniz gibi saçma sapan bahanelerle para istediler. Ceza yazın dedik ama istedikleri ceza yazmak değil paramızı almaktı. Birinde ufak bir miktarla yırttık. İkincisinde istedikleri miktar yanımızda yoktu. Bizi tuhaf bir yere getirdiler. Yanımızda nakit yok dedikçe üstümüze geldiler. Düldül’ü park ederken başka bir araca çarptık. Olay iyice çığrından çıktı. Meksika’daki Türk konsolosluğundan yardım istedik. Onların elinden de dil desteği dışında pek bir şey gelmedi maalesef. Polisler her türlü kendini savundu ve rüşvet miktarı çeşitli bahanelerle iki katına çıktı. Konsolosluk görevlisi bile „Bunlarla uğraşamazsınız istedikleri parayı verin.“ Dedi. ATM’ye polis eşliğinde gidip para çektik. Şaka gibi! Başkası anlatsa inanmazdık. Korkunç bir gündü. Zaten o günden sonra Meksika bizim için bitti.Şimdi ABD’ye geri döndük. Bir daha karavan kültürünün olmadığı ülkelere karavanla gitmeyeceğiz. Bize büyük bir ders oldu.
12. Son olarak sizi takip etmek isteyenler için Youtube dışında mecralarınızın isimlerini sizden alabilir miyiz?

13. Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkürler. Seyahat hikayeleri olarak maceralarınızı her hafta takip etmeye devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun:)
![]() |
Yeşim ile Özkan ve karavanları Düldül:) |